ATENTIE: Parinti aflati în cautarea unei carti despre studiu pentru copii lor

Rezultatele mele si cele ale „studentilor” mei vorbesc de la sine. Lucrurile despre care vorbesc în cartile mele despre studiu functioneaza – daca pustii tai le folosesc pe toate, atunci ar trebui sa ia NOTE MAXIME, deja, si nu au nevoie de o carte despre cum sa iei notele cele mai bune cu cel mai mic efort.

Daca ei nu iau note maxime, ei bine, ori nu sunt chiar asa de isteti, ori nu se folosesc în mod corect de strategii.

Cred ca nu este vorba despre folosirea incorecta a strategiilor.

90% dintre elevi sunt destul de destepti, dar au strategii de învatare bune.

De fapt, cele mai bune rezultate le au elevii care nu sunt destepti, DAR care sunt destul de deschisi la minte pentru a încerca orice ca sa obtina rezultate mai bune. Disperarea lor le deschide mintea catre diversele posibilitati, în timp ce aceia care sunt mai destepti cred ca stiu totul.

Nu îti cunosc copiii, dar am o sugestie – În primul rand, cumpara cartea. Ea vine cu o garantie de restituire integrala a banilor, dupa 8 saptamani, garantie oferita de Click Bank, asadar NU RISTI NIMIC.

Apoi, da cartea tuturor copiilor tai CU SUSTINEREA SI ÎNCURAJAREA TA POZITIVA. Fa-i sa vina la tine cu un raspuns ODATA CE AU ÎNCERCAT CATEVA DINTRE STRATEGII…

Fie ca acesta sa fie testul – testul ultim. Fara PREJUDECATILE TALE.

Cernerea si interpretarea contextului facute de tine nu sunt relevante – TU AI MULT MAI MULTE CUNOSTINTE SI ÎNETELEGI MULT MAI MULTE DECAT EI. Ce crezi tu ca au ei nevoie nu este ceea ce au ei nevoie. Ei sunt singurii care pot aprecia daca aceasta îi poate ajuta si îi ajuta.

Am predat aceste strategii la sute de studenti si pot afirma fara nici un dubiu ca PARINTII acelor copii au gandit probabil ceea ce gandesti si tu, ca aceasta este o chestie directa – dar era vorba despre perceptiile, nevoile si rezultatele COPIILOR – SI NU de interpretarea parintilor.

Daca practici un sport la nivel competitional, ceva atat de pamantesc precum: „fii cu ochii sau tine-ti ochii pe minge” pare simplist. În squash, de exemplu, daca vad ca NU esti cu ochii pe minge, nu ai nici o sansa sa iei vreun punct împotriva mea. Voi exploata aceasta FARA NICI UN EFORT. Este o deprindere cheie, pe care orice începator trebuie sa o învete. Cu cat mai curand, cu atat mai bine. Dar, pentru un jucator experimentat, este un „dat”…

Aceasta fiind spusa, îmi public cartea pentru a face ca aceste strategii sa ajunga la cat mai multi studenti posibil – cred în educatia de nivel înalt si, de asemenea, cred ca prea multi oameni fac sa fie prea greu pentru elevi sa obtina note mai bune… Aceste strategii functioneaza – daca si numai daca ELEVUL are mintea deschisa si crede ca ele functioneaza si ca el/ea le poate face sa functioneze.

Daca tu gandesti ca ele functioneaza, functioneaza. Daca nu crezi ca functioneaza, nu functioneaza.

Oricum ar fi, ai dreptate.

Haide, mergi si ofera copiilor tai darul notelor mai bune chiar acum – NU EXISTA NICI UN RISC si exista numai o parte buna – notele lor nu vor face decat sa se îmbunatateasca si ei vor petrece mai putin timp învatand, facandu-si griji si stresandu-se pentru examene.

Mult succes!
Marc

P.S.

Daca te întrebi daca aceasta carte este aplicabila copiilor tai mai mici  raspunsul este simplu. Daca ei pot citi, atunci pot întelege aceste strategii. De fapt, elevii mai tineri sunt MULT mai deschisi fata de aceasta mentalizare decat cei mai mari. Cu cat cresc, cu atat devin mai îngropati în convingerile lor.

Si acesta este motivul pentru care CEI MAI MULTI elevi de liceu si studenti nu invata sa studieze corect, pentru ca ei cred ca stiu cum si nu cerceteaza niciodata. Acesta este motivul pentru care, atunci cand chiar  vei folosi aceste strategii, vei obtine note mai bune decat colegii tai de clasa!

0 Responses to “ATENTIE: Parinti aflati în cautarea unei carti despre studiu pentru copii lor”


  • No Comments

Leave a Reply