Cum Obţin Prietenii Tăi Rezultate Mai Bune La Examene Într-un Timp Mai Scurt

Pariez că abia ai citit titlul acestui articol şi te-ai şi gândit că „nu este posibil să obţii rezultate mai bune într-un timp mai scurt!” La urma urmei, te-ai străduit mereu, ai fost mereu cel care a trebuit să studieze din greu ca să ia note „medii”, nu-i aşa?

Oricum, chiar şi numai precizarea mea, că este posibil, ţi-a atras atenţia… nu-i aşa?

Atunci, rămâi aici, pentru că voi dezvălui nişte secrete foarte puternice, despre felul în care poţi rezolva misterul ştiinţei de a studia mai isteţ, cu mai puţin efort, şi de a fi eficient.

Şi alţii au trecut prin ce treci tu. Ei au pus la punct tehnici care funcţionează. Şi ei ştiu, de asemenea, ce anume nu funcţionează. Conectându-te la aceste resurse vei economisi mult timp, efort şi vei evita eventuala suferinţă.

Cheia spre succes pentru tine este să descoperi şabloanele de studiu prospere pe care alţii le folosesc cu succes, chiar acum, în timp ce citeşti aceasta. Dă-mi voie să îţi ofer un exemplu: nu ai cere unui programator să îţi spună cum să faci oţel, aşa cum nu ai cere unui antrenor de tenis să te înveţe snooker[1].

Trucul este să îi înţelegi pe cei care studiază CU SUCCES, CHIAR ACUM.

Cum se poate face aceasta?

Grozavă întrebare!

Poţi începe observându-i pe colegii tăi. Află care este cel mai bun elev la fiecare dintre materiile pe care le studiezi. Întreabă-i ce fac ei pentru a obţine acele note. Cel mai probabil ei îţi vor spune ceva de genul: „învăţ din greu.” Dar tu trebuie să mergi mai profund, trebuie să sapi câteva straturi mai jos de ceea ce înseamnă acest “învăţ din greu” şi iată un exemplu al unui dialog cu un elev pentru a putea EXTRAGE CEEA CE FACE SUCCESUL.

Tu: George, cum faci de obţii aşa note bune chiar şi la materiile la care eşti cel mai slab?

George: Nu ştiu sigur. Învăţ mult şi chiar mă implic în aceasta.

Tu: Dar ce înseamnă să munceşti mult studiind?

George: Ei , ştii tu, petrec mult timp studiind. Tu nu?

Tu: Ba da, dar nu obţin rezultatele pe care mi-ar plăcea să le obţin. Câte ore înveţi într-o săptămână obişnuită? Tu pari să nu înveţi nici pe departe cât învăţ eu.

George: Probabil, în jur de patru ore pe săptămână. O oră pe zi, trei zile, între Luni şi Vineri şi, uneori, în jur de o oră în week-end.

Tu: La ce oră îţi faci temele?

George: Învăţ imediat ce ajung acasă. Nu mă pot concentra după cină pentru că devin prea somnoros. Dacă am o activitate extra-şcolară, învăţ cam o oră după cină. Ies cu prietenii o oră şi ceva, aceasta mă relaxează şi mă ajută să mă focalizez.

Tu: Dacă nu te superi, pot să te întreb unde anume îţi faci temele?

George: E nostim că întrebi. Înainte, învăţam în camera mea, dar părinţii mei se uitau la televizor şi era prea greu pentru mine să mă concentrez. Acum, prefer să merg la subsol, unde e linişte şi bine.

La acest punct, trebuie să te asiguri că nu îl „interoghezi” pe George. Întreabă-l dacă îl deranjează să îţi răspundă la aceste întrebări. Ar trebui să îi spui cât mult apreciezi aceste informaţii, astfel încât el să preţuiască ajutorul pe care ţi-l dă.

Să nu presupui că el ştie aceasta (faptul că îi apreciezi ajutorul).

Tu: Odată ce te aşezi la birou, ce faci?

George: Înainte de a mă apuca efectiv de ceva, stabilesc ce vreau să realizez. Apoi, rezolv toate problemele. Dacă îmi mai rămâne timp, încerc să fac şi problemele cu numere impare, dacă ne-au fost date ca temă cele pare, şi mă opresc doar când sunt sigur că pot să rezolv genul acesta de problemă. De obicei, trebuie să fac trei probleme ca să capăt genul acesta de siguranţă. Toate exerciţiile pe care le fac, le fac cu stiloul — ceea ce mă ajută să îmi văd greşelile când învăţ mai târziu.

Tu: Mulţumesc mult, George. Cred ca o să încerc câteva din chestiile astea diseară. Voiam, de asemenea, să îţi spun că, dacă folosesc pixuri de diferite culori pare că mă ajută să vizualizez şi să ţin minte mai bine ce învăţ. Poate vrei să încerci. Dacă mai aflu alte lucruri care te-ar putea ajuta, o să te anunţ.

Este important să îi faci pe ceilalţi oameni să înţeleagă că eşti cu adevărat recunoscător pentru timpul pe care ei ţi l-au dăruit.

Cel mai bun mod de a face acest lucru variază în funcţie de persoană. Nu contează cum, totuşi, trebuie să le arăţi cât de mult îi apreciezi şi asigură-te că recunoştinţa ta este autentică, altfel, se vor simţi folosiţi.

Profesorii, învăţătorii, părinţii, fraţii mai mari sau chiar bibliotecarele locale pot fi surse excelente, de asemenea. Pentru a găsi potrivirea perfectă, urmăreşte să găseşti un mentor care a atins deja acelaşi ţeluri pe care tu ţi le-ai stabilit.

Mult succes!

Dr Marc Dussault

P.S.

Desigur, persoana CEA MAI POTRIVITĂ pentru a fi întrebată eşti… TU!

Pune-ţi ţie aceste întrebări şi priveşte ce se va petrece cu rezultatele tale când vei începe să faci numai ce ţi se potriveşte ŢIE… Bucură-te de obţinerea unor note mai bune cu mai puţin efort!

0 Responses to “Cum Obţin Prietenii Tăi Rezultate Mai Bune La Examene Într-un Timp Mai Scurt”


  • No Comments

Leave a Reply