Cum Sa Reduci Stresul De Studiu

Articolul de astazi este simplu, dar este ceva ce îti poate reduce IMEDIAT tendinta de a amana, reducand, asadar, stresul si tensiunea pe care le simti în privinta faptului de a invata sau de a NU învata, atunci cand stii ca ar trebui sa o faci. Noi toti amanam, dar elevii de nota zece o fac mai putin si, în consecinta, primesc note mai bune, dar, cu mai putin efort.

Explic strategiile fundamentale ce stau la baza acestui articol în cartea mea, “Ia Note Mai Bune Cu Cel Mai Mic Efort“. Daca nu ai cumparat-o înca, chiar ar trebui sa o faci. Titlul spune totul si este o adevarata afacere.

Un Pont Pentru A Depasi Amanatul

Depasirea amanatului necesita sa STII DE CE amani. Unul dintre motivele principale este acela ca AMPLIFICI în mod automat o problema sau un element DE FACUT de pe lista ta, fara sa o stii. O faci mai mare decat este în realitate.

Îti voi demonstra.

•    Fa o lista cu 10 lucruri pe care trebuie sa le faci în aceasta saptamana sau în saptamana urmatoare pentru scoala.
•    Fa O A DOUA lista cu 10 lucruri pe care le-ai facut saptamana trecuta învatand.

Compara cele doua liste. Îti garantez ca lista ta cu lucruri de facut pentru saptamana aceasta sau pentru saptamana viitoare arata MAI LUNGA, MAI MARE, MAI GREU DE FACUT decat cea din saptamana precedenta, desi este similara.

Am dreptate?

Precum imaginea din oglinda retrovizoare laterala a unei masini, problemele tale si lista cu lucruri de facut par mai mari decat sunt în realitate.
Cum ajungi în cele din urma sa le faci?

Simplu.

Segmenteaza lucrurile de facut în PARTI USOARE, DIGERABILE… Stii gluma aceea „Cum mananci un elefant?… Cate o îmbucatura odata!”. Explic aceste lucruri mult mai detaliat în cartea mea, dar pentru acum, fa o lista precum cea de dedesubt si vezi cum se simte cand o segmentezi.

•    Invatatul la Fizica poate fi împartit în:
o    Rearanjarea lucrarilor mele de laborator, notitelor si a altor documente astfel încat sa fie toate la un loc
o    Citirea capitolelor 16,17,18
o    Evidentierea capitolelor sau extragerea punctelor cheie.
o    Studierea atenta a subiectului laboratorului de saptamana trecuta în vederea unei mai bune întelegeri pentru examen.
o    Recapitularea întrebarilor de examen de anul trecut asupra acestui subiect astfel încat sa nu ma încarc înainte de sesiune.
o    Tinerea biroului curat, tinand pe el NUMAI ceea ce studiez
o    Îndepartarea fleacurilor si prespapier-urilor inutile de pe birou
o    Aranjarea cartilor astfel încat raftul de carti sa arate ordonat
o    Stergerea prafului, curatarea sau spalarea biroului/mesei de studiu
•    [Nota: Sa ai un spatiu de studiu ordonat este FOARTE IMPORTANT! Planifica-ti sa faci ordine si sa mentii ordinea. Daca vrei niste ponturi folositoare, mergi la www.HomeDeclutterAndFun.com!]

Ai prins ideea. Chestia este ca DACA NU rezolvi aceasta problema de amplificare, vei continua sa eziti si sa amani lucruri pe care chiar ai nevoie sa le inveti. Nu poti obtine note maxime decat daca faci ceea ce trebuie facut. Facand lucrurile sa fie MAI MICI, MAI USOARE, MAI REPEDE de facut, vei face MAI MULT, da, cu MAI PUTIN efort, dar mult mai important, vei deveni mai încrezator si nivelul tau de stres va scadea – FOARTE MULT.

Trebuie doar sa îti amintesti ca tu esti cel CARE TINE lupa!

0 Responses to “Cum Sa Reduci Stresul De Studiu”


  • No Comments

Leave a Reply