Studenti adulti care se întorc la scoala

Articolul de astazi este de la Marian, o studenta adulta ce revine pe bancile scolii pentru a-si revigora cariera…

Eu am revenit pe bancile scolii ca student adult, DE DOUA ORI – prima oara pentru a-mi termina masteratul si doctoratul, apoi, +/- 10 ani mai tarziu, pentru a face Dreptul. Întoarcerea la scoala îsi are provocarile ei – competitia cu studentii mai tineri este una dintre ele.

——————————–

Buna, D-re Marc,
Cu toata placerea!

Eu nu sunt un tanar sau o persoana de varsta mijlocie, de fapt sunt un cetatean în varsta ce revine la colegiu pentru a începe o noua cariera. Motivul pentru care fac acest curs este ca nu ma pricep foarte bine la diversele tehnici de învatare din zilele noastre si chiar am nevoie de ajutor cu învatatul. Este o adevarata provocare pentru mine sa încep o noua cariera si sa învat tehnologia computerelor. O sa-ti recitesc cartea si sper ca voi retine ce voi citi.

Multumesc.

Marian

—————————————————-

Unele dintre sugestiile pe care le pot face, pentru a-ti usura tranzitia, sunt urmatoarele:

•    Sa îti întelegi problemele – daca ai probleme în ceea ce priveste concentrarea, asigura-te ca mananci si dormi cum trebuie, pentru a amplifica acest aspect al învatatului. Supraalimentatia sau subalimentatia sunt usor de controlat si pot face diferenta.
•    Daca nu poti sa citesti foarte repede, te vei afla într-o situatie fara iesire înainte de a începe macar – îti recomand Programul Meu Video Despre Cititul Rapid, este o afacere buna si este GARANTAT ca te va ajuta sa îti DUBLEZI, daca nu sa îti TRIPLEZI viteza de citire. Îti spun asa, ca sa stii, ca am învatat sa citesc rapid pentru masterat cand am realizat ca nu îmi puteam permite sa studiez si sa îmi conduc afacerea în acelasi timp, fara sa citesc rapid. Nu a fost o chestiune de alegere, ci de necesitate.
•    Urmatorul lucru asupra caruia trebuie sa te concentrezi este luarea notitelor – daca, înca, nu ai început cursul, poti sa vizionezi cateva documentare si sa iei notite, ca EXERCITIU, astfel încat sa te obisnuiesti sa asculti SI sa iei notite, în acelasi timp. Documentarul nu se va opri pentru tine, asa cum nu se va opri profesorul.

Aceste strategii sunt toate acoperite în cartea mea si în Programul Video De Învatare Rapida inclus ca BONUS la cartea mea Ia Cele Mai Bune Note Cu Cel Mai Mic Efort, deci o sa fii pus la punct – singurul lucru pe care mai trebuie sa îl faci este sa APLICI STRATEGIILE – fac minuni.
Dar ele nu vor functiona, decat daca le folosesti.

Mult succes!
Marc

P.S.

Daca ai anumite întrebari, anunta-ma, postand pe acest blog – daca nu te pricepi la internet, îti sugerez sa iei un curs pentru începatori de la biblioteca locala – cele mai multe au cursuri GRATUITE, care îti vor arata aspectele elementare. Trebuie sa te pricepi sa folosesti calculatorul, altfel, jocul se termina înainte de a începe!

0 Responses to “Studenti adulti care se întorc la scoala”


  • No Comments

Leave a Reply